Hans Egede Gruppe

Hans Egede Gruppe

Spejderne på Østerbro

Uniform og Mærker

Uniformsordning

Vi synes, at uniformsskjorten er en vigtig del af spejder-identiteten. Vi synes også, at spejder skal være for alle. Det kan løbe op i mange penge, hvis man skal købe ny uniform, hver gang man gror ud af den gamle. Derfor har vi i Hans Egede Gruppe en helt særlig uniformsordning.

Ordningen går ud på, at man kan låne sin uniform mod et depositum på 200 kr. Så kan man kvit og frit bytte til en ny uniform, når den gamle begynder at stramme. Hvis man engang forlader gruppen, så skal man selvfølgelig aflevere sin uniform tilbage, og så får man sine 200 kr. igen.

Da uniformen er til låns, skal man selvfølgelig passe lidt på den. Man må selvfølgelig sy mærker på, men man må ikke lave permanente ændringer såsom tryk på den. Man skal huske at tage sine mærker af uniformen igen, før man returnerer den – især hvis man skifter til en ny, så man kan få alle sine mærker med over på den nye uniform. Læs mere om mærker og andre ting til uniformen længere nede på siden.

Man kan også købe uniformer. Det kan I læse mere om på KFUM’s side.

Har du spørgsmål til uniformsordningen, er du selvfølgelig meget velkommen til at spørge til et af de ugentlige møder.

Mærker

Uniformsskjorten er det CV, man har som spejder. Her kan man på mærkerne se, hvilket land, område, gruppe og enhed en spejder hører til. Man kan også se, hvor længe de har været spejder, og hvilke særlige arrangementer og lejre de har deltaget i (læs mere om disse her), samt selvfølgelig hvilke aktivitetsmærker og skjolde de har gjort sig fortjent til.

På billederne her kan man se de paletten- og færdighedsmærker, man kan tage som en del af arbejdsprogrammet.

Hvis man har en uniform fra os gennem vores uniformsordning så må man hellere end gerne sy sine mærker på den. Man må bare ikke lave nogen permanente ændringer på uniformen såsom tryk.

Der er mange “råd og regler” for hvor på skjorten forskellige mærker skal sidde. Tag et kig på vejledningerne nedenfor eller spørg en leder til et møde, hvis der er et mærke du ikke ved, hvor skal sidde.